Carte vs Film

vineri, 9 aprilie 2010

 




Diferentele dintre cartea Twilight si filmul Twilight

Toata lumea stie ca in fiecare film facut dupa o carte sunt mici mari diferente in ceea ce priveste continutul cartii si a filmului.
In acest articol al blogului meu va voi prezenta cateva diferente despre cursul intamplarilor din carte si din film.
O diferenta apare chiar de la inceput cand Charlie(tatal Bellei) o ia de la aeroport iar in drum spre casa conform cartii ii zice ca i-a cumparat o camioneta de la prietenul sau Billy.In film situatia sta altfel,Bella afla ca tatal ei i-a cumparat camioneta in dupa ce acestia ajung acasa.Prezent la actiunea din film este si Jacob Black,fiul lui Billy pe care conform cartii Bella trebuia sa il cunoasca tocmai la excursia cu noii sai prieteni pe plaja La Push.
A doua diferenta ar fi prima zi de scoala a Bellei.In film Bella are deja orarul pe cand in carte aceasta trece mai intai pe la secretariat pentru asi ridica orarul.
Deruland filmul si dand cateva pagini ajungem la ziua in care Edward o cheama pe Bella la masa pentru a sta cu el.In film actiunea se petrece cu totul altfel.Acestia doi nu vorbesc la o masa ci la tejgheaua cu mancare de la cantina.
Urmeaza ora de bilogie la care Edward chiuleste iar Bellei i se face rau din cauza subiectului orei.Toti elevii erau pusi sa se intepe in deget iar Bellei i se facu rau la mirosul sangelui.Mike o conduce pana afara unde se intalnesc cu Edward care o duce pe Bella la cabinetul medical al liceului.Aceasta intamplare nu o vom regasi in film.
In carte prima experienta a Bellei in spatele rapidului Edward este atunci cand acestia pleaca din poienita iar pentru a ajunge mai repede la camioneta Edward o ia in spate si fuge cu ea.
In film experienta aceasta apare atunci cand Bella este acasa la familia Cullen,in camera lui Edward.
Eu v-am prezentat doar patru dintre diferentele care le puteti gasi intre cartea Twilight si filmul Twilight.
Sincer va spun ca merita sa cititi toate cele 4 volume ale seriei Twilight si va mai recomand cartea “The host” –povestea unui suflet- scrisa tot de Stephenie Meyer.

1 pareri:

♥Irina♥ spunea...

Eu nu credeam ca exista diferete intre ce e scris in carte si film . Dar pana la urma daca stam si ne gandim poate totusi unele erau mici amanunte de care regizorul poate scapa . Sau poare regizorul a avut anumite idei care i s-au parut mult mai frumoase ca ce era scris in carte . Ms :X Marpha blog-ul , tine-o tot asa :X